• 0-20 mg nikotin
  • 500-700 trekk
  • Fullt ladet
  • 2 forskjellige farger
  • 14 dagers returrett

E-sigaretter fra SmokeSmart

SmokeSmart tilbyr e-sigaretter i syv nøye utvalgte smaker, med og uten nikotin. Det er beregnet mellom 500 – 700 trekk per e-sigarett. Disse er oppladet ved mottakelse; en trenger derfor ikke lader, væske eller annet tilbehør.

Strenge kvalitetskontroller
Før produktet forlater fabrikken, gjennomgår de strenge kvalitetskontroller. De inneholder ingen kreftfremkallende eller andre skadelige stoffer.

E-sigaretter kan gi helserevolusjon

I en omfattende vitenskapelig rapport fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), gjennomgår forsker Karl Erik Lund den enorme suksessen som e-sigaretter har hatt de senere årene. Det har tidligere vært gjort forsøk på å redusere den betydelige risikoen ved røyking, bl.a. ved å sette filter på de gammeldagse sigarettene eller lage varianter som «light» og «mild» – riktignok uten mye effekt. Med e-sigaretten er det endelig kommet et produkt som føles og ser riktig ut, og som samtidig ikke har alle de skadelige stoffene som for eksempel tjære, osv. I tillegg har e-sigarettene den store fordelen at de ikke plager andre med giftig røyk. Det bør være allment kjent på dette tidspunktet at e-sigaretter kun avgir vanndamp.

Den elektriske sigaretten eller e-sigaretten er kommet for å bli

E-sigaretter er allerede utbredt i Europa, Nord-Amerika og Asia, så det er ingen tvil om at forbrukerne har tatt til seg e-sigaretter i stort omfang. Og det selv uten at tobakksindustrien og helsemyndighetene var involvert i begynnelsen. Til gjengjeld har begge parter nå kastet seg over e-sigaretter i stor stil. Tobakksindustrien har kommet med nye produkter og helsemyndighetene har gjort, et litt desperat forsøk, på å forby et sunnere alternativ. Det faktum at det ikke gir mening å prøve å forby et sunnere alternativ til røyking, som jo e-sigaretter er, kan man bare undre seg over. For uansett om folk fortsetter å røyke like mye eller reduserer forbruket (som mange gjør) vil det samlet sett innebære en lavere risiko, noe som gjør at e-sigaretter er et skritt i riktig retning på flere områder!

Rapport om e-sigaretter

I rapporten fra SIRUS kommer Karl Erik Lund bl.a. inn på at man kanskje ikke burde kalle en e-sigarett for en sigarett, fordi det i virkeligheten ikke er snakk om en sigarett – selv om den føles og smaker som "ekte vare". I stedet burde man kanskje kalle bruken av e-sigaretter for å "dampe" i stedet for å "røyke", fordi det er det man gjør. På den annen side er det kanskje mindre sannsynlig at e-sigaretter hadde blitt like populære hvis de hadde blitt lansert som "elektroniske fordampere" (høres ikke spesielt sexy ut), men det er hva e-sigarettene virkelig er.

Odd Steiner

« Tilbake
Loading...